Bu Blogda Ara

9 Şubat 2015 Pazartesi

Selma - Özgürlük Yürüyüşü




Ülkemizde Özgürlük Yürüyüşü adıyla gösterime giren Selma, 87. Oscar Ödüllerinde en iyi film ve en iyi şarkı kategorilerinde adaylığa sahip.
1965 yılında ABD'nin Alabama eyaletinin Selma kentinten, eyalet başkentine giden yol üzerinde yapılan 3 ayrı  protestos yürüşünü konu alan filmin yapımcıları geçen sene En İyi Film Oscar'ına uzanan 12 Yıllık Esaret'ten tanıdığımız isimler. 

Filmin özellikle ikinci yarısında artan tansiyon göze çarpıyor. Filmin ilk yarısında geçen diplomatik dialoglar ile siyasetin kirli yüzününü gözler önüne sermek için iyi kareler ortaya çıkartıyor. 

ABD'nin bir kez daha geçmişiyle yüzleştiği filmde özellike yan rollerde oyunculuk başrollere göre daha etkili diyebilirim. Sadece konusu itibariyle Oscar'ı alabilir mi, açıkçası pek sanmıyorum. Film genel olarak iyi olsada içinde parlayan farklı noktalar yok gibi, yani filmin tüm bileşenleri mükemmel değil sadece iyi. Selma'dan çok daha iddialı yapımlar olduğu için ödülü kazanmasına pek şans vermiyorum. 

Bu tür hikayeleri seven biri olarak filmden keyif aldığımı söylemeliyim, özellikle Martin Luther King'in topluluklara yaptığı konuşmalar oldukça etkileyici. 

 Filmin fragmanını buradan izlebilirsiniz:

   

 Sevgiler,  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder