Bu Blogda Ara

20 Nisan 2015 Pazartesi

Kilyos Gezi Rehberi


KİLYOS GEZİ REHBERİ

İstanbul'un içinde, şehir merkezine sadece 1 buçuk saat mesafede, İstanbul'un karmaşasından kaçılabilecek harika bir yer Kilyos.

Kilyos denilince ilk akla gelen tabii ki Karadeniz kıyısında boylu boyuna uzanan kumsalları. Ben ilk baharın ilk günlerinde gittiğim için denize girme fırsatım olmadı fakat harika kumsalları yaz için harika gözüküyor.


Kilyos'da deniz kenarında harika restoranlar da bulunuyor. Ben Kayıkhane restorana uğradım ve gerçekten günbatımında harika manzarasıyla harika bir alternatif olarak size önerebilirim.




Akşam çayı için tavsiye edebileceğim bir yer de tabii Kilyos Çay Bahçesi. Ağaçlıklar arasında, yukarıdan Kilyos kumsalını seyrederken çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Kilyos'un küçük bir çarşısı da var. Kısa sürede gezebileceğiniz çarşıda kahvaltı yapabilceğiniz ve hediyelik eşya alabileceğiniz yerler mevcut.

Kilyos sahilinden biraz yukarı doğru yürürseniz karşınıza Kilyos sarnıcı çıkacak. Malesef oldukça bakımsız durumda ve ziyaret kapalı. Gerçi kapalı olduğuna dair bir uyarı yok ama içeri girmek için demir bir kapıyı zorlamanız gerekiyor.


Sultan II. Mahmut tarafından restore edilen sarnıç bakımlı olsa gerçekten görülmeye değer bir eser fakat her yerinden yabani otlar fırlamış durumda ve kimi taşlar neredeyse görülmüyor bile. Sarnıçın üst bölümüne çıkmak için kullanacağınız merdivenler bile dökük durumda. Çıkarken dikkatli olmanızı öneririm.

Ayrıca belirtmek gerekiyor ki sarnıçın harika bir manzarası var :) Yani içine girip gezmeye değer :)

Kilyos'tan Demirciköy tabelalarını takip ederseniz Demirciköy'ün içinden geçip gizli bir cennete varabilirsiniz. İsmi Uzunya.






Uzunya'da bir de restoran bulunmakta. İster kahvaltı zamanında gidip uzun bir pazar kahvaltısı yapabilirsiniz, isterseniz gün içinde koyun harika manzarında balık yiyebilirsiniz.



Özetleyecek olursak Kilyos sadece yaz için değil diğer mevsimlerde de hafta sonu zaman geçirmek ve şehirden kaçmak için en iyi alternatiflerden biri.

Son bir not: Kilyos kalesi de gezilecek yerler arasında fakat şu anda ziyarete kapalı durumda.

Sevgiler,

Kilyos ve Uzunya fotoğraflar için kaynak: sozyal.co

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder