Bu Blogda Ara

23 Nisan 2015 Perşembe

Şile ve Ağva Gezi Rehberi




ŞİLE VE AĞVA GEZİ REHBERİ

İstanbul'dan hafta sonu kaçmak için alternatifleri yazmaya devam ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Kilyos'u yazmıştım hatırlarsınız, şimdi sırada çok sevdiğim Şile ve Ağva var.

İlk olarak Ağva'dan başlayalım. Ağva'da ister Göksu nehrinin kenarında isterseniz de ilçe merkezinde otellerde konaklayabilirsiniz. Her iki alternatifte de konakladım ve gerçekten ikisinin de hizmet kalitesi iyi seviyedeydi.

Tabi nehir kenarındaki bir otelde kalırsanız sabah uyanır uyanmaz nehir manzası ve kuş seslerinin size eşlik edeceğini hatırlatmak isterim :)


Göksu nehri kenarında kalırsanız, hava durumuna göre otellerde bulunan deniz bisikletleri ile nehir turu atabilirsiniz. Ayrıca yine yürüyüş yaparak Ağva sahilne ulaşıp kumsalda bir yürüyüş yapabilirsiniz. 

Yaz aylarında ise geniş kumsalı denize girmek için mükemmel gözüküyor. Ben ilk bahar gittiğim için gerçekleştirmedim bunu ama yazın tekrar gideceğim :)

Ağva ilçe merkezi de küçük çarşısıyla gezilmeye değer. Hediyelik eşyalar alabileceğiniz, bir şeyler atıştırabileceğiniz yerler var.

Ağva iskelesine de yürüyüş yapıp güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.



Ağva'ya yaklaşık 5 dakikalık bir mesafede bulunan Kilimli Koyu'nu da mutlaka görmenizi tavsiye ederim.







Kilimli Koyu'nu da ziyaret ettikten sonra Şile'ye doğru yola çıkabiliriz.

Yarım saat ila 40 dakika arasında Şile'ye varabilirsiniz. Öncelikle Şile merkezindeki organik ürünler pazarını gezmenizi öneririm. Oldukça küçük bir pazar olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

Şile feneri de bir başka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri.

Hemen Şile fenerinin karşısında yer alan Şile Kalesi ve Şile Limanı da ziyaret etmelisiniz.




Her iki ziyaretimde de uğradığım Fusa restoranın da yemeklerinin son derece lezzetli olduğunu ekleyeyeyim.

Şehrin gürültüsünden kaçmak için hafta sonu alternatiflerini yazmaya devam edeceğim. Takipte kalın.

Sevgiler,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder