Bu Blogda Ara

4 Ağustos 2015 Salı

Barcelona Gezi Rehberi


Barselona’ya gitmeye 2 aydan daha kısa bir süre içerisinde karar vererek sanırım en kısa vadede planlanmış yurtdışı gezimi organize etmiş oldum. Barselona’ya da bu yakışırmış, bu kadar dinamik ve canlı bir şehir için uzun aylar boyunca hazırlanmak biraz haksızlık olurmuş.
Gittim, gezdim döndüm ve çok beğendim seni Barselona ve diğer seyahatlerim gibi yazını sürüncemede bırakmadan hemen yazacağım.
Barselona havalimanından şehre nasıl ulaşırım?
Barselona’da 2 terminal bulunuyor. Terminal 1 daha büyük havayolu şirketlerinin kullandığı, 2 ise düşük bütçeli havayolu şirketlerinin kullandığı terminal olarak tanımlanabilir. İki terminal arasında da ücretsiz ring servisi var ve maksimum 15 dakikada bir terminalden diğerine geçiş yapabilirsiniz.
Terminalden şehre ulaşım ise Aerobus’lar ile sağlanıyor. Tek yön 5,90€, gidiş dönüş 10.20€ olan bileti isterseniz kiosklardan  kredi kartı ile satın alabilirsiniz.
Aerobus’ların durakları şöyle:
aurobus_barcelona_route_sozyal_serhat_oz
İstediğiniz durakta inip sizin için uygun olan metroya aktarma yapabilirsiniz.
Barselona metro haritasına da buradan ulaşabilirsiniz.
Metro için T-10 (Zone 1) kartını almanızı önerebilirim. T-10’un Zone 1 olmasına dikkat edin çünkü bu tüm ulaşım araçlarında geçerli olan bilet.
En iyi seyahat planı tabi ki kendi yaptığınızdır fakat Barselona için bölge bölge gezi planı çıkarmak mantıklı gibi duruyor. Ben seyahatlerimde biraz doğaçlama plan yaparım o neden bu yazdıklarım da belirli güzergahlar dahilinde olduğu için yol gösterici olabilir.
Bir günü Barselona denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Gaudi'nin eserlerini gezerek geçirebilirsiniz, Barselona'nın simgesi La Sagrada Familia ile tura başlayabilirsiniz. Bilet ve giriş sırası olduğunu hatırlatmak isterim, buna göre erken gidip ziyaretini planlamak avanjınıza olacaktır.
barselona_sagrada_familia_sozyal_serhat_oz
Arkasından metro ile Passeig de Gracia istasyonuna ilerleyin ve Gaudi'nin diğer önemli 2 eseri Casa Batlio ve Casa Mila'yı cadde boyunca yürüyerek ziyaret edebilirsiniz.
barselona_casa_batlio_sozyal_serhat_oz
Gaudi'nin muazzam eserlerinden biri olan Parc Güell'e ise metro ile Lasseps istasyonunda inip tabeları takip ederek ulaşabilirsiniz. Burayı da ziyaret etmeden önce http://www.parkguell.cat adresinden biletinizi alıp gidip saatinizi organize etmeniz sizin için iyi olacaktır.
barselona_park_guell_sozyal_serhat_oz
Artık oldukça yorulmuş olmalısınız :) Bu kadar gezinin ardından Plaça de Catalunya meydanına metro ile ulaşıp, Barselona'nın ünlü caddesi La Rambla'da yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
La Rambla'da ilerledikten sonra sahile ulaşım Colomp heykelini ziyaret edebilir, sahilin tadını çıkarabilirsiniz.
Bir diğer gününüzü de Plaça de Espanya'dan başlayıp bir kısmını yürüyerek devam edebileceğiniz bir rota ile devam edebilirsiniz.
Plaça de Espanya'da indiliğinde Barselona'nın şu an başka amaçlarla kullanılan boğa güreşli arenasını göreceksiniz. İstersenin yukarısında bulunan restorana çıkabilirsiniz.
Plaça de Espanya'dan Ulusal Sanat Müzesine doğru ilerleyin, eğer yaz aylarında gittiyseniz ve Perşembe-Pazar günleri arasında ordaysanız, saat 09:00 ile 11:30 arasında müze önündeki Font Magica'daki su gösterisini izleyebilirsiniz. Müzenin yanından yürüyen merdivenler ile olimpiyat köyünü ve olimpiyat stadyumunu ziyaret edebilirsiniz.
barselona_placa_de_espanya_sozyal_serhat_oz
Yokuştan yukarı çıkmaya devam ederseniz Castell de Montjuic (Montjuic Kalesi)'e çıkabileceğiniz teleferik hattına ulaşacaksınız. Bu hatta binmenizi ve Barselona'ya bir kez de bu tepeden bakmanınızı öneririm. Gerçekten çok güzel panaromik bir manzaraya sahip. Tepe'de arzu ederseniz kalenin içini de gezebilirsiniz.
barselona_castell_de_montjuic_sozyal_serhat_oz

Eğer hala gezmek için gününüz ve zamanının varsa ve biraz da olsa futbol ile ilgileniyorsanız FC Barcelona'nın stadyumu Camp Nou ziyaretini mutlaka gerçekleştirin. Futbol mabedi dedikleri bu olsa gerek gerçekten. Girişte bilet alırken sorarsanız öğrenci indirimi de mevcut. Kartınızı gösterip indirimli bilet alabilisiniz.

Devamı için tıklayınız.

Sevgiler,

Kaynak: sozyal.co


2 yorum: